Frias från misstanke om häleri

Vårgårda

Under sommaren hittades en stulen moped hos en 17-åring, vilken nu frias från misstankar om häleri.

Under sommaren stals en moped i samband med ett inbrott i ett källarförråd i Vårgårda. Kort därefter påträffades den stulna mopeden hos en 17-årig kille, vilken åtalades för häleri alternativt olovligt brukande av den stulna mopeden.

När tonåringen ställdes inför rätta nekade han till brott. Han uppgav då att han gillar att meka, och att en kille lämnat mopeden till honom för att det var problem att starta mopeden. Han säger sig inte ha sett några brytmärken eller annat som tydde på att mopeden var stulen.

Tingsrätten menar att 17-åringens uppgifter inte framstår som osannolika, och att han utifrån mopedens skick inte haft anledning att tro att den var stulen. Därmed frias han från misstankar om häleri, alternativt olovligt brukande. Han fälls dock för ringa narkotikabrott och snatteri och döms till dagsböter för de gärningarna.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher