Läsarbild: KALLE GÄRDINGymmet MaxFitness brann ner den 9 januari.
Läsarbild: KALLE GÄRDIN
Gymmet MaxFitness brann ner den 9 januari.

Gym förstört i brand

Herrljunga

Ett dygnet runt-öppet gym i centrala Herrljunga totalförstördes i en brand tidigt på måndagsmorgonen. Det är inte troligt att någon människa var inne i byggnaden när det började brinna.

– Det finns inga indikationer på det. Inga bilar eller cyklar utanför. Men det går inte att utesluta naturligtvis, säger Tomas Svantesson, räddningschef i beredskap.

– Det fanns ingen möjlighet för vår personal att gå in, tillägger han.

Gymmet har alltså varit öppet dygnet runt för medlemmar.

Polis rubricerar i nuläget händelsen som mordbrand, vilket mer eller mindre är rutin vid liknande händelser.

– Vi har inte hittat något konkret som tyder på att branden är anlagd, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

En teknisk undersökning ska genomföras när branden är släckt. 

Larmet om branden i Max Fitness på hörnet Storgatan-Mariedalsgatan kom klockan 04.22. Det var en fullt utvecklad brand och lågor slog ut genom fönstren när räddningstjänsten kom fram. Brandorsaken är inte känd.

Det brann först i gymdelen men elden spred sig sedan via taket även till en mindre lokal på baksidan. Hela byggnaden förstördes till slut av branden.

Det var till en början risk för att den skulle sprida sig till två närliggande fastigheter. Brandmännen sprutade därför samtidigt vatten på de fastigheternas ytterväggar samtidigt som de dämpade lågorna.

– Ja, det var det primära från vår sida. De ytterväggarna var varma så vi kylde dem, säger Morgan Gunnarsson, räddningschef i beredskap under större delen av släckningsarbetet.

Cirka två timmar senare hade taket, ett självbärande plåttak, rasat in. Det brann då fortfarande även om elden hade lugnat ner sig något. Räddningstjänstens styrkor från både Herrljunga och Annelund var på plats, totalt cirka 20 man, liksom polisen. 

Släckningsarbetet pågick hela förmiddagen. Storgatan var fram till tiotiden avstängd från Västergårdsgatan till Stora Skolgatan. Det nedbrunna huset var förr under några år Herrljungas polisstation.

Läs mer i tisdagstidningen:

  • Så reagerar Herrljungaborna

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher