Foto: STEFAN SAMUELSSON
JÄRTAS PARK I JANUARI. En ganska öde och grå plats mitt i staden.

Så ska Järtas park bli attraktiv

Alingsås

Lagom till stans 400-årsjubileum 2019 ska Järtas park ha gjorts om till en attraktiv plats. I veckan presenterades en förstudie med några tänkbara alternativ till hur det kan bli.

Boende vid Järtas park klagade i början av förra året på att den är ett tillhåll för personer som använder alkohol och droger, och att scenen har blivit en toalett.

Bara några få gånger om året gör parken vid Kungsgatan-Östra Ringgatan skäl för beteckningen ”barnens park”, som kommunen har gett den. Det är vid Potatisfestivalen, Alingsås stora barnkalas och Kul i juli. I somras blev den dessutom populär som stans bästa pokémon go-ställe.

I höstas beställde kommunen en förstudie som ett första steg på vägen mot Framtidens Järtas park. De bägge produktdesignerna Robert Maksinen och Karl-Oskar Ankarberg är nu klara med den. De har intervjuat både små och stora besökare i parken, boende intill den samt fastighetsägare och butiksinnehavare.

Läs mer i lördagstidningen:

  • Tre alternativ
  • De ska bilda arbetsgrupp
  • Förebild i Floda

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.