• Arkivbild: PER ANGER
    VÅREN 2014. Då öppnade en glad och förhoppningsfull Maxim Musienko gymmet Max Fitness. Nu har byggnaden brunnit ner.
  • Foto: JENNY SCHAGERLIND
    TOTALFÖRSTÖRT. Gymmet brann ner i måndags morse. Nu får ägaren hjälp att hitta nya lokaler.

Får hjälp att driva gymmet vidare

Herrljunga

Det är många som vill stötta den unge gymägaren Maxim Musienko efter måndagens förödande brand. På onsdagsmorgonen kom beskedet att det är klart med tillfälliga lokaler där gymmets kunder kan träna tills vidare.

– För de som vill lyfta skrot har vi gjort upp med Herrljunga Atletklubb om att Maxims kunder ska få träna där, i källaren i gamla sporthallen. Gruppträning kör vi igång i slutet av veckan i lokaler vi har fått hyra på Verkstadsgatan 11, berättar Rolf Borrås, som tills vidare är talesman för Maxim Musienko.

Efter branden där MaxFitness totalförstördes har Maxim Musienko, 26, och hans flickvän, som jobbade på gymmet, mått för dåligt för att orka prata med tidningen.

På gymmets Facebooksida skrev paret på måndagen: ”Idag vaknade vi upp i vår egen mardröm. En tomhet som känns ofattbar. Tack till er alla som tänker på oss. Vi tänker på er med.”

Ett inlägg som möttes av över hundra medkännande kommentarer.

Det är bara knappt tre år sedan Herrljungabon Maxim Musienko öppnade sitt gym i polisstationens gamla lokaler. Maxim som är personlig tränare, kostrådgivare och gruppträningsinstruktör berättade då i AT att det länge varit hans dröm att öppna ett eget gym.

Efter måndagens brand sluter också näringslivsorganisationen Fokus Herrljunga upp bakom paret. Under tisdagen samlades man till ett möte för att prata om framtiden.

– Det gäller att finnas där som medmänniska och som bollplank för drabbade företagare, menar Carl-Olov Holmström, ordförande i Fokus Herrljunga.

Under tisdagen lade Maxim Musienko och hans flickvän ut ett nytt inlägg på Facebook där de bland annat skrev: ”Vi befinner oss i en tragisk och väldigt ledsam situation. Vi tar en dag i taget och kämpar så gott vi kan…”

Läs mer i AT på torsdag

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher