FOTO: MIKAEL SVENSSON

Alingsås ytterst nära nytt kontrakt

Ishockey

Efter en väldigt säker seger på hemmais med 5–1 mot Hovås, är Alingsås Hockey snubblande nära nytt kontrakt i division II.

Kontraktet hade mer eller mindre varit i hamn om Kållered förlorat på ordinarie tid mot Vänersborg, men då så inte blev fallet får Alingsås vänta ytterligare någon omgång innan man andas ut.

– I stort sett hade kontraktet varit säkrat om Kållered inte tagit poäng, ja. Det är klar vi kollat på hur det går i de andra matcherna, men det är inget vi lägger något stort fokus på. Vi har fortfarande allt i våra egna händer, slår Andreas Svedberg fast.

Matchen mot Hovås blev en ensidig historia, även om Alingsås inte nådde hundra procent av sin förmåga under de 60 minuterna.

Efter en bättre start från gästerna, jobbade sig Alingsås in i matchen och kunde ta ledningen via Luka Vukoja i power play. Detta efter att Emil Persson hittat Vukoja framför kassen i spel fem mot tre.

Alingsås skapade chanser nog att utöka ledningen, ofta genom Miha Pesjak som stötte på det mesta, men fick vänta till andra perioden. Då nöp Simon Strandman till ur halvdan vinkel och prickade snyggt in 2–0 efter 26.44.

Målet som kom 18 sekunder var matchens höjdpunkt. Blott 15-årige Pontus Holmsten fick göra sitt första byte i a-lagssammanhang, och hans första puckkontakt innebar en förvaltad retur rätt upp i nättaket för 3–0 till stort jubel från publiken.

– Det är ju så fruktansvärt kul för honom, i första bytet och första puckkontakten. Det är ett snyggt mål också. Han trycker den rätt upp i nättaket, säger Svedberg med ett skratt.

Ett desperat Hovås försökte ta sig tillbaka in i matchen men det gästerna skapade kunde Robin Andersson i hemmakassen ta hand om.

Luka Vukoja och lagkapten Andreas Ruuska ökade sedan på till 4–0 respektive 5–0 i sista perioden innan Hovås fick in ett betydelselöst tröstmål till 5–1.

– Luka har kommit igång ordentligt nu, gjort mål i de tre senaste matcherna och det är kul att han är igång igen. Han spelar med ett helt annat självförtroende och med glädje. Dom har hittat varann bra i den formationen med Ruuska, Luka och ”Sillen” (Emil Persson), menar Svedberg till sist.

Läs mer från matchen i lördagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.