• Foto: JÖRGEN BJÖRME
  Årets handlare, Pier och Stina Korner.
 • Foto: JÖRGEN BJÖRME
  Kvällens talare och inspiratör var entreprenören Ola Serneke.
 • Foto: JÖRGEN BJÖRME
  Eivind Ottoson, Elpro, Årets företagare i Alingsås 2016.
 • Foto: JÖRGEN BJÖRME
  Årets landsbygdsföretagare, Sara Appelgren och Anders Johansson, Bjärlanda.
 • Foto: JÖRGEN BJÖRME
  Årets unga entreprenörer, Joakim Remnås och Johan Orbing.
 • Foto: JÖRGEN BJÖRME
  Årets turistföretag, Grand Hotel, med vd Anna Hartman i spetsen.
 • Foto: JÖRGEN BJÖRME
  Årets marknadsförare, Mattias Börjesson, Börjessons bil.
 • Foto: JÖRGEN BJÖRME
  Årets joker Magdalena Lagerström, Shri Yoga, med prisutdelaren Kjell Hult.
 • Foto: JÖRGEN BJÖRME
 • Foto: JÖRGEN BJÖRME
 • Foto: JÖRGEN BJÖRME
 • Foto: JÖRGEN BJÖRME
  Estetelever från Alströmergymnasiet underhöll vid 2017 års entreprenörsgala.
 • Foto: JÖRGEN BJÖRME
 • Foto: JÖRGEN BJÖRME
 • Foto: JÖRGEN BJÖRME

Bilder och motiveringar från galan

Alingsås

Här är de fullständiga motiveringarna till de sju utmärkelser som delades ut vid Entreprenörsgalan, en afton för Alingsås, den 23 februari 2017. Bilder från galan finns här ovanför.

Årets Företagare 2016 blev Eivind Ottoson med motiveringen:
”Eivind Ottoson har utvecklat sitt företag till ett modernt industri- och tjänstebolag med en fantastisk utveckling.
Bolagets värdeord; flexibilitet, snabbhet, pålitlighet, genomsyrar verksamheten och bekräftas av bolagets kunder. Eivind har byggt en bra arbetsmiljö för sina anställda.
Eivind förtjänar utmärkelsen också utifrån det stora engagemang han har i Alströmergymnasiets elprogram, där han bidragit med tid och resurser för att hjälpa till att utveckla programmet till en tidsenlig och modern utbildning.
Eivind har målmedvetet och långsiktigt byggt ett företag som nu har en ledande marknadsposition och är en arbetsplats där medarbetarnas kunskap och kreativitet tas tillvara.”

Årets handlare 2016, Stina och Pier Korner, Cervera:
”Stina Korner har tillsammans med maken Pier, både framgångsrikt och långsiktigt drivit hem- och inredningsbutiken Cervera i hjärtat av Alingsås sedan många år.
Cervera Alingsås är inte bara ett dragplåster för ett av Alingsås viktigaste handelsstråk. Butiken är dessutom prisad på riksnivå, då den har erhållit branschpriser inom Cerverakedjan – och därmed ytterligare bidragit till att sätta Alingsås på kartan. Stina är en positiva förebild och har dessutom ett brinnande engagemang i stadens utvecklingsfrågor och framtidsbygge. Stina Korner är, och kommer förbli en stark ambassadör för Alingsås som handelsstad.”

Årets Unga entreprenör 2016, Joakim Remnås och Johan Orbing, Stampens Cykelaffär:
”För ett ungt och engagerat företagande som satsar i en bransch som ligger rätt i tiden med sitt fokus på ett koncept som gynnar så väl hållbarhet som hälsa.
Trots att företaget bara har funnits i ett par år har det hunnit att expandera verksamheten utanför kommunens gränser och gör nu en större satsning i Aingssås för att ytterligare utvecklas.
Med personlig service, engagemang och ett entrprenöriellt driv erjbuder detta företag så väl nya som begagnade produkter, service och tillbehör i en växande bransch där det bokstavligen rullar på.”

Årets Landsbygdsföretagare 2016, Sara Appelgren och Anders Johansson, Bjärlanda Gårdsbutik & Entreprenad:
”Ett ungt par som tror på framtidens jordbruk och hållbar utveckling, där livskvalité och kunskap finns i fokus inom företaget Landskapsvård, djuravel, förädling skinnprodukter, närproducerad mat som odlas och skördas på egen gård på ett värdefullt sätt med försäljning i egen gårdsbutik. Här finns stor maskinstation och entreprenad inom vallodling och pressning av hö och halm. Avel av Leicester får och Hereford/Simmental kor
Sara tävlar för Sverige i Western Pleasure med Quarter hästen ”Check out how hot” och med fölet ”Sheza good Cowboy” i årets Quarter utställning för 1-åringar i Tyskland 2017.”

Årets Marknadsförare 2016, Mattias Börjesson, Börjessons bil:
”Priset Årets marknadsförare tilldelas ett företag som genom en långsiktig och imponerande satsning byggt upp en av Sveriges största bilanläggningar i en bilhandlartät region. Förutom person- och lastbilar, erbjuds också fritidsbåtar och båtmotorer. Detta har möjliggjorts genom en målmedveten högklassig exponering, marknadsföring och ett personligt kundbemötande.”

Årets Turistföretagare 2016, Anna Hartman, Grand Hotel:
”Priset går till ett företag som gjort en betydelsefull resa för såväl Alingsås som kringkommunerna. Stora investeringar har under senare tid skett för att uppgradera och bygga ut verksamheten. Sedan i höstas står företaget på egna ben och tillhör inte längre någon kedja. Företaget är i framkant med att hålla sig ajour med utvecklingen av den alltjämt stora och växande besöksnäringen. Det är med stolthet vi ser hur VD och ägarfamiljen med stort ansvar och glädje navigerar verksamheten och samtidigt lyfter Alingsås varumärke.”

Årets joker 2016, Magdalena Lagerström, Shri Yoga:
”Vår joker har med sitt brinnande engagemang och brett kunnande inom det snabbt växande hälsoområdet nått stora framgångar under de senaste åren. Med skolyogaprojekt, föreläsningar, seminarier och kursverksamhet har Magdalena rönt stort media- och marknadsgenomslag och placerat sig själv och Alingsås i ett nationellt strålkastarljus. Genom sina 10 års målmedvetna företagande är Magdalena en god företrädare för de moderna livsstilsnäringarna.”

Se galakvällens överraskning:

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.