Foto: PRIVAT
Författare. Gustaf Jansson signerar böcker.

En ny podd om barnböcker

Ingared

Tillsammans med kollegan Christian Jeppsson har barnboksförfattaren och Ingaredsbon Gustaf Jansson dragit igång en podcast. Ämnet är – så klart – barnböcker.
– Det blir som en ljudbok fast gratis, säger Gustaf Jansson.

De två barnboksförfattarna lärde känna varandra i en grupp på Facebook.

– Han är pappa till tre lite äldre barn och jag till tre lite yngre. Vi har skrivit bokmanus ett bra tag och kom nu på idén att göra något tillsammans, berättar Gustaf Jansson.

Christian Jeppsson hade sedan tidigare lagt upp sina inlästa böcker på Youtube, men nu letade man efter ett enklare format.

– Youtube kändes lite osmidigt, allt med bild drar mycket data. Så vi funderade och kom fram till att podcast var en bra idé, då kan man bestämma format lite mer själv och dessutom är det användarvänligt.

Än så länge har podden kommit ut med tre avsnitt. Två av avsnitten är rena inläsningar av Christian Jeppssons bok Lova och kattungen och Gustaf Janssons bok Kims digitala äventyr – pappa tar kontrollen.

I det tredje avsnittet intervjuas barnboksförfattarkollegan Kristina Murray Brodin. Framöver hoppas Gustaf Jansson och Christian Jeppsson att kunna läsa in verk av andra barnboksförfattare.

– Vi gick ut och sökte barnboksmanus för ett tag sedan, och har fått in sju stycken, berättar Gustaf Jansson.

Namnet på podcasten? Barnböcker, så klart.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.