Foto: Johan Hallberg
Live på scen. Anna Tinnberg, fritidsledare, Claes Andreasson, fritidskonsulent, Petter Carlsson, ungdomskonsulent, Lena Eriksson, avdelningschef och i främre raden fritidsledarna Tomina Ullström och Andreas Sjögren.

Fullspäckad vår på Arena Elva

Alingsås

Superonsdagar och fredagskvällar med scenframträdande – det är något av det som Arena Elva satsar på under våren. I dag, onsdag, är den första superonsdagen.

Vårens program för Arena Elva börjar allt mer ta form. En av de stora hållpunkterna är sportlovet som laddas med extra aktiviteter. Det utlovas då ett gästspel som många ungdomar har efterfrågat.

– Det är laserdome som riggar upp här inne i Arena Elva, säger Anna Tinnberg, fritidsledare.

Under sportlovet startar även en fotokurs där Paulina Karlberg lär ut grunderna i fotografering.

Väcker liv i scenen

En nysatsning som drar igång under våren är Friday Night Live. Där ska Arena Elva, tillsammans med studieförbund och kulturskola, väcka liv i livescenen.

– Scenen på Arena Elva har varit sovande en tid. Band som inte tidigare har stått på scen får nu en chans att känna hur det är. Men inte bara band utan i princip alla scenakter är välkomna, säger Petter Carlsson, ungdomskonsulent, som berättar att det är ett arrangemang som är öppet för den breda allmänheten.

Premiär för Friday Nigth Live blir sista fredagen i februari. Tanken är att arrangemanget sedan ska återkomma varje månad.

Kulturhuset lockar tjejer

Under våren kör Arena Elva igång med sina onsdagar i kulturhuset. Där kan ungdomar bland annat arbeta med fritt skapande i ateljé och även testa att stå på scen.

– Det är ett väl fungerande koncept och vi har märkt att det lockar många unga tjejer, säger Lena Eriksson, avdelningschef.

Första onsdagen i varje månad är det Superonsdag med ett speciellt tema och extra mycket aktiviteter. I februari är temat Vad är sant? Då berättar Joel Jonsson om hur det är att växa upp i en familj med missbruk och psykisk ohälsa.

Det bjuds även på underhållning av kulturskolans danskompani och sång av Wilma Nellis. Ytterligare ett par gäster kommer att dyka upp under kvällen.

Enligt Lena Eriksson börjar allt fler ungdomar att hitta till kommunens fritidsgårdar. En förklaring till det tror hon är det arbete som personalen gör.

– Personalen har fått otroligt bra betyg i kvalitetsmätningar som har gjorts, säger hon och menar att det även gäller fritidsgårdarna i Sollebrunn och Ingared.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.