Arkivbild: Patrik Skoglöw
FIRAR PÅ LÖRDAG. Familjens hus, som är ett samarbete mellan Alingsås kommun, Primärvården Södra Älvsborg, föreningar och kyrkor, fyller fem år på lördag. Bilden är tagen under en sångstund på öppna förskolan, som är en del av verksamheten.

Jubileum för populär mötesplats

Sollebrunn

På lördag firar Familjens hus i Sollebrunn fem år och bjuder då in barn och föräldrar till kalas.
– Familjens hus har blivit mer känt och uppskattat genom åren och vi hoppas på en fortsatt god tillströmning av familjer, säger Åsa Andersson, samordnare.

Tanken med Familjens hus i Sollebrunn, inrymt i Blå huset, är att vara en mötesplats för barn, unga och deras familjer där man på plats erbjuds råd och stöd i barn- och föräldrafrågor.  

– Det är både viktigt och värdefullt med dessa mötesplatser för föräldrar och barn där man kan umgås på ett enkelt och naturligt sätt och lära känna varandra, säger Åsa Andersson.

Här finns öppen förskola två gånger i veckan dit bland annat BVC-sköterskan kommer på besök regelbundet. BVC har också valt att lägga sina utbildningar i Familjens hus.

– Det var ett av våra mål när vi startade. Det innebär att föräldrar och barn på ett naturligt sätt kommer i kontakt med Familjens hus.

Då verksamheten fyller fem år på lördag firas det med ett kalas på förmiddagen.

– Det blir en föreställning med den glade trollkarlen Ason Bson Cson, tårta och glass och en överraskning till barnen, berättar Åsa.

Just föreställningar för barn har arrangerats i Familjens hus vid tidigare tillfällen, som en del av verksamheten. Likaså miniföreläsningar kring teman som berör föräldrar men också föräldrakurser.

– Arbetet har vuxit sakta men säkert under åren och vi hoppas fler verksamheter ska bli tillgängliga på plats i Sollebrunn, säger Åsa.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.