Samuel Eriksson, Robert Jenderman, Johannes Landgren och Lars Storm är organisterna som delar på lördagens eftermiddagskonsert i Christinae kyrka.

Konsert inviger upprustad orgel

Alingsås

Efter en snart årslång renovering av Christinae kyrkas läktarorgel bjuder fyra organister in till en invigningskonsert där instrumentets nya klanger får fritt spelrum.

Samuel Eriksson, Robert Jenderman, Johannes Landgren och Lars Storm är organisterna som delar på lördagens eftermiddagskonsert i Christinae kyrka. På programmet står bland annat musik av tyskarna Johann Sebastian Bach och Sigfrid Karg-Elert samt fransmannen Maurice Duruflé. 

Professor Landgren kommer att utföra en fyrsatsig improvisation under rubriken ”Skapelsens lovsång”. Orgelns nya utformning gör det möjligt att spela från skimrande svagt och intimt till bombastiskt starkt och mäktigt, något som åhörarna kommer att få uppleva i konserten.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.