Lite imponerad av IBK

Sportbloggen

Det var ju kört. Det är ju kört. Eller är det verkligen kört?

Nej, i IBK Alingsås värld är det inte kört, och inte i matematikens värld heller för den delen. Men visst ser nytt kontrakt i allsvenskan fortsatt oerhört svårt att lösa för stadens högst placerade innebandygäng. Det är bara tre omgångar kvar vilket innebär nio poäng att spela om. Upp till Malmö ovanför strecket är det sju poäng, samtidigt som Lillån kämpar för överlevnad dom med. Dock med skillnaden att dom ”bara” är 5 poäng bakom skåningarna.

Men det sägs ju att hoppet är det sista som överger människan, och just nu känns det onekligen som att IBK Alingsås spelar på det där berömda hoppet.

Man har nu två raka trepoängare i allsvenskan, mot Lindås och i måstematchen mot FBC Malmö. Det trots att man tappat såväl Tomas Sladky som Erik Pajnert mitt under brinnande säsong.

Sladky gjorde inget större avtryck poängmässigt, men var en nyttig spelare i laget på sin centerposition som hela tiden ville mycket. Pajnert däremot, överträffade i princip redan ganska högt ställda förväntningar genom att ösa in poäng från backplats och springa benen av sig i 60 minuter.

Med de spelartappen, och den tabellpositionen, hade man nästan ursäktat IBK om laget hade mer eller mindre gett upp. Men istället verkar det extremt utsatta läget bundit ihop gruppen ännu tajtare. Plötsligt har det lossnat så smått och anförda av virvelvindsinnebandy av Kevin Keijsner och Alessandro Johansson lever det där hoppet vi pratade om.

Det är faktiskt imponerande, oavsett hur det här slutar.

***

Lite imponerad är jag även av Alingsås Hockey. Deras tabellposition var inte lika utsatt som IBK Alingsås, men det började lukta bränt i botten av fortsättningstvåan. Då plötsligt får laget ihop spelet, nyper tre raka och seglar ifrån utsatt mark. Starkt.

Det finns något i den där Alingsåstruppen, det är ett som är säkert. Ola Rosén samlade ihop ett brokigt, men talangfullt, gäng inför säsongen där de flesta spelare har framtiden för sig. Får Andreas Svedberg bara fortsätta jobba i lugn och ro med sitt lagbygge kan det bli något riktigt intressant av detta. Kanske redan till nästa säsong.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher