Foto: Privat
HOPP OM FRAMTIDEN. Philip Tillberg och Nicolai Kjellberg i Hearts & Colors hoppas kunna släppa sin debutsingel i mars.

Miljonsuccé ger nya möjligheter

Alingsås

Allt började med en cover publicerad på Youtube. Nu har Alingsåskillarna Philip Tillström och Nicolai Kjellberg, som tillsammans utgör Hearts & Colors, plockats upp av det amerikanska musikbolaget Ultra Music.

2014 lade Philip Tillströmoch Nicolai Kjellberg upp en cover av Owl Citys låt Fireflies på Youtube. Detta följdes av ytterligare covers med Alingsåsduon och i takt med killarnas publiceringar på Youtube växte deras fan­skara.

Nu skriver vi 2017, och det har hänt mycket för Hearts & Colors sedan den där dagen då de satt och jammade i soffan.

– Det är mycket som pågår, men inget är skrivet i sten och jag kan inte riktigt avslöja allt. Men jag kan avslöja så mycket som att vi har signats med Ultra, som är ett av de största bolagen i USA med artister som Avicii, berättar Nicolai Kjellberg.

En succéremix

Att duon fått denna stora möjlighet har sin bakgrund i satsningen på eget material, som lyssnarna fick ta del av sommaren 2016 då killarna släppte EP:n Prologue, innehållande den akustiska låten Lighthouse.

– Så småningom ville vi göra en remix på låten och gick ihop med Dj Andrelli som ligger på samma skivbolag som vi, berättar Nicolai.

Efter några timmars jobb i studio var låten klar. När den sedan släpptes blev den en omedelbar succé. I dag har den närmare 42 miljoner uppspelningar på Spotify.

Bor kvar

– Vi släppte inte ens remixen som singel, utan gjorde den för att kunna bjuda på något najs som fick flyga om det kunde. Och sedan fick låten verkligen sitt eget lilla liv. Det är fantastiskt, säger Nicolai.

Sedan ett och ett halvt år tillbaka arbetar Nicolai och Philip heltid med musiken. Philip bor i Göteborg medan Nicolai är kvar i Alingsås.

– På ett sätt hade varit bra för musikens skull att bo i Stockholm. Som det är nu pendlar vi mycket upp och ner. Samtidigt är det inget större problem just nu. Jag älskar Alingsås och Göteborg och har inga planer på att lämna det bakom mig än, säger Nicolai.

Till Lighthouse på Youtube >>

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.