Foto: PATRIK SKOGLÖW
Foto: PATRIK SKOGLÖW

Får inte tiden att räcka till

Fotboll

Emilia Hafström kommer inte att spela med Holmalund i Elitettan kommande säsong.
– Jag får inte tiden att räcka till helt enkelt, säger hon till AT-sporten.

24-åriga Hafström, fostrad i Vårgårda IK, är en spelare som alltid sätter laget främst.
I fjol var ytterbacken med från start i över hälften av Holmalunds matcher i Elitettan, vilket vittnar om att ”Millis” var en viktig pjäs i lagbygget.
– För mig fungerar det inte att träna låt säga två gånger i veckan. För att jag ska hålla på Elitettan-nivå krävs det att jag tränar fyra-fem pass. Men i och med att jag jobbar som frisör med allt vad det innebär är en helhjärtad satsning på fotbollen inte aktuell just nu. Inom kort ska jag dessutom bli egen och då finns det ännu mindre tid över till fotbollen, säger hon.
Var det ett svårt beslut att ta?
– Nja, egentligen inte. Redan ifjol var det tufft att få ihop det. För mig kommer jobbet först. Samtidigt känns det ju tråkigt att inte vara med när det närmar sig seriepremiär och allt det där. Men jag får heja fram tjejerna från sidan av planen istället.
Du var med och spelade med a-laget mot Kungsbacka i helgen. Den matchen gav dig inte blodad tand då med andra ord?
– Nej, faktiskt inte även om det var riktigt kul att spela match igen. Det gick väl helt okej och så, men jag hade redan bestämt mig.

Trots att Emilia Hafström inte kommer att spela med HIF i landets nästa högsta serie, så stannar hon kvar i klubben.
– Planen är att jag ska spela med Akademin i division II. Jag känner ju Jenny Holm (tränare) bra sedan tidigare och hon vet om mina förutsättningar. Jag älskar fortfarande fotbollen och detta är ett bra sätt att inte släppa kontakten med den helt och hållet, säger Emilia, och avslutar:
– Målet kommande säsong blir att vinna serien med Akademin helt enkelt!

En spelare som återkommer till Holmalund igen är rivjärnet på mittfältet, Alexandra Schwartz. Schwartz lämnade HIF för spel i IK Frisco men är nu alltså tillbaka igen.
Samtidigt kan Thea Edrud, syster till målvakten Moa Edrud, gå åt motsatt håll. Just nu tränar och spelar hon med Frisco.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher