Ny förlust mot tabelljumbon

Handboll

AHK-damerna har inget vidare facit mot de lägst placerade lagen under säsongen.
På fredagen kom en ny förlust, denna gång mot tabelljumbon Heid med 26–31.

Efter att ha vunnit med uddamålet mot S-hof i förra omgången fanns det all anledning till optimism i AHK-lägret inför fredagsmatchen mot Heid.

Men den optimismen visade sig inte vara värd något i poäng räknat.

Heid vann matchen med stabila 31–26 efter att ha ryckt ifrån redan i första halvlek. För efter Amila Zunas 8–6 drog Heid ifrån till 11–6, en ledning som växte till 16–10 i paus för hemmalaget från Göteborg.

– Ungefär när dom gör 11–6 är det lite gamnackar. Vi har svårt att få ihop det idag och gör det svårt för oss. Samtidigt gör vi ändå 26 mål framåt, det är okej. Men att släppa 31 mot det här laget är inte okej, säger Torbjörn Johansson efter matchen.

De sex målen skulle visa sig räcka för att hålla AHK på behörigt avstånd. Alingsåsarna kunde nämligen aldrig komma tillbaka såpass att Heids ledning var hotad och när gästerna var som närmast, 29–25, återstod det bara en och en halv minut av matchen.

– Vi är aldrig nära att vända på matchen i andra halvlek. Vi lyckas med ett par förändringar vi gör men dom vände spelet på oss och gjorde mål åt andra hållet direkt, vi kvittade bara målen fram och tillbaka, säger AHK-tränaren som nu har en mycket tuff uppgift framför sig under de avslutande omgångarna:

– Det är jävligt tungt i omklädningsrummet efteråt. Efter matchen mot Trollhättan var jag arg men det här är en annan grej. Alla gör sitt bästa, då kan man inte vara arg. Här är ambitionen att göra det bra men vi lyckas inte riktigt, säger Johansson till sist.

Går resultaten emot AHK ytterligare i helgen kan Kroppskultur rycka ifrån på kvalplats och Hallby gå förbi i tabellen. Nästa söndag spelas nästa match, då man möter Drott hemma.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.