Foto: Tiina Carlsson
ARRANGÖRER. Här ses en del av gänget som är med i planeringen av BOOST på Palladium.

Ny mötesplats ska ge en boost

Alingsås

På söndag är det premiär för BOOST, en ny mötesplats och gudstjänst för människor från 18 år och uppåt, initierad av Equmeniakyrkan Alingsås.

Genom att ha arrangemanget på Palladium hoppas arrangörerna nå ut till fler och sänka trösklarna till kyrkan.

Lovisa Almén, en av dem som är drivande i projektet, har genom sitt tidigare arbete som ungdomsledare sett att de flesta aktiviteter i kyrkan riktar sig till personer som är under 18 år. Med BOOST hoppas hon och övriga arrangörer kunna nå en ny målgrupp.

– Det är jättebra att det finns mycket att göra för de yngre, men när man har blivit 18-19 år gammal känner man kanske sig för gammal för fritidsgårdar och många andra aktiviteter och kan bli ganska ensam. Det är även en period i livet då man funderar mycket på man vill göra och har många frågor, säger Lovisa Almén.

Bandet Delight, där Lovisa själv ingår, medverkar under samtliga BOOST och leder gemensam sång till fullt komp med ljud, ljus och rörliga bilder med sångtexter. Lovisa vill benämna satsningen som en ny mötesplats, inte bara för folk som brukar gå i kyrkan.

Artikeln har tidigare publicerats i sin helhet i papperstidningen och e-tidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.