Rånmisstänkt släppt ur häktet

Alingsås

Den kvinna som har suttit häktad för inblandning i rånet på Glimmergatan har försatts på fri fot av tingsrätten – hon är dock fortsatt misstänkt för brott.

Det är nu drygt två månader sedan som två personer utsattes för ett brutalt rån i en bostad på Glimmergatan. Tre män och en kvinna har under en längre tid suttit häktade för inblandning i rånet. När de fyra nyligen skulle omhäktas försattes den 19-åriga kvinnan på fri fot.

– Det är en bedömning som tingsrätten har gjort. Jag hade föredragit att hon hade suttit kvar en kortare tid, säger Thomas Ahlstrand, åklagare.

Finns det risk att hon nu försvårar utredningen?
– Visst kan hon det, säger Thomas Ahlstrand, som har justerat brottsmisstankarna mot kvinnan till att nu gälla medhjälp till grovt rån och medhjälp till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Tingsrätten menade att kvinnan är på sannolika skäl misstänkt för de aktuella brotten, men att hon skulle lida alltför stora men av att vara fortsatt häktad. De tre männen ska dock vara fortsatt häktade.

Läs mer i torsdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.