Foto: Studio S Entertainment
FÖRST UT. Julieta visas på Palladium i morgon, onsdag, då Filmrulle med krubb drar igång.

Säsongens första filmrulle med krubb

Alingsås

I dag, onsdag, är det dags för säsongens första Filmrulle med krubb, som är ett samarbete mellan Alingsås kulturhus och restaurang Amvrosia. Då visas regissören Pedro Almodovárs Julieta på Palladium.

Julieta bygger på tre av Alice Munros noveller och var nominerad till Guldpalmen i Cannes. Filmen har även hyllats av svenska recensenter och kallats för ”en känslomaxad Hollywood­-melodram, full av olycksbådande musik och med Hitchcockska kvalitéer”.

Mat med anknytning till filmens hemland, i detta fall Spanien, serveras innan visningen. Efter visningen blir det eftersnack under rubriken Tala film, tala liv.

Franskt i mars

I mitten av mars visas den franska filmen Päron och lavendel, en romantisk feel-good film med charmiga karaktärer, blommande fruktträd och njutbara läckerheter, på Palladium.

Vårens sista film som publiken bjuds in att se på Palladium under vinjetten Filmrulle med krubb är Jag, Daniel Blake. För regin står Ken Loach, som vann sin andra Guldpalm för film vid filmfestivalen i Cannes 2016.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.