Arkivfoto: Bosse Åström
Ett rullande poliskontor. Sollebrunn är en av orterna där polisen kommer öka sin närvaro med ett mobilt kontor.

Sollebrunn får rullande poliskontor

Sollebrunn

Precis har kommunen öppnat servicekontor i Sollebrunn – nu meddelar polisen också att de ökar sin närvaro på orten med ett mobilt poliskontor.

Polisområde Älvsborg har investerat i en husbil, ombyggd till ett rullande poliskontor, som ska bemanna mindre samhällen. Och Sollebrunn är en av orterna som är prioriterade i satsningen.

– Vi vill utöka servicen för invånarna. Sollebrunn har inte haft någon fast stationerad polis på lång tid, säger Lotta Jofjord, kommunpolis, som berättar att det i trygghetsundersökningar har efterfrågats en bättre polisnärvaro i Sollebrunn.

En halvdag i veckan

Det mobila poliskontoret ska tjäna de tio kommuner som ingår i polisområde Älvsborg. Det krävs en hel del logistisk planering för att kontoret inte ska behöva flyttas för långa sträckor under en och samma dag. Tanken är att det mobila kontoret ska finnas på plats i Sollebrunn under en halv dag i veckan.

– Vi får efter hand utvärdera antalet besökare i Sollebrunn, säger Lotta Jofjord.

Tanken är att det rullande poliskontoret ska stå uppställt i anslutning till kommunens nyöppnade servicekontor i Sollebrunn.

– Det ska gå att få samma service i det mobila poliskontoret som det går att få på kontoret i Alingsås, med undantag för passhanteringen som är för tekniskt komplicerad att hantera i det mobila kontoret, säger Lotta Jofjord, som poängterar att de poliser som bemannar det mobila kontoret inte ska vara ute och patrullera i Sollebrunn.

Från polisens sida är förhoppningen att det nya mobila kontoret ska vara i bruk redan i början av mars.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.