Foto: STEFAN SAMUELSSONFörsäljningschef Oscar Andersson, till vänster, och vd Anders Wängroth i Sollebrunns Oljeservice gläds åt samarbetsavtalet med Buss i Väst.
Foto: STEFAN SAMUELSSON
Försäljningschef Oscar Andersson, till vänster, och vd Anders Wängroth i Sollebrunns Oljeservice gläds åt samarbetsavtalet med Buss i Väst.

Stororder till Sollebrunnsbolag

sollebrunn

Sollebrunns Oljeservice har fått sin största order hittills – ett treårigt avtal med Buss i Väst om leverans av det fossilfria bränslet Starta HVO 100. Ordern är värd cirka 100 miljoner kronor om året.

– Det känns fantastiskt roligt, säger vd Anders Wängroth.

Sollebrunns Oljeservice AB kommer att leverera 10 000 kubikmeter bränsle om året till bussar i hela Västra Götaland samt till Småland, Östergötland och Närke, där Buss i Väst AB, Bivab, också har delägare och kör både linjetrafik och skolskjutsar.

Leveranserna börjar så smått redan nu i februari och trappas sedan upp fram till augusti, då Sollebrunnsföretaget står för hela Buss i Västs bränslebehov.

Anders Wängroth och försäljningschef Oscar Andersson framhåller att Sollebrunns Oljeservice har förberett sig väl för det här stora steget, som ökar företagets omsättning med över 30 procent.

– Vi har fordonspark och organisation för att klara detta, men däremot måste vi anställa en tankbilschaufför till, säger Oscar Andersson.

Oljeverksamheten i Sollebrunns Oljeservice och systerföretaget Starta, som saluför smörjmedel och rengöringsprodukter, sysselsätter ett 20-tal personer.

Bränslet HVO tillverkas av den finska koncernen Neste av slaktavfall och vegetabiliska oljor. 

Läs mer i torsdagstidningen

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher