FOTO: MIKAEL SVENSSON

Totalt överkörda i Nolhaga

Handboll

HP Alingsås hade inte skuggan av en chans mot Ystads IF U på söndagen.
Det vittnar förlustsiffrorna 21–40 om.

Det var en match som var viktig för båda lagen, då HP sladdar i botten av tabellen och Ystad innan matchen ville komma bort från streckstriderna.

Men det syntes bara på ett av lagen att det var viktiga poäng på spel, och det var Ystad. En fullkomlig mangling under första halvleken, där man ledde med som mest 14 (!) bollar innebar såklart att kampen om poängen var över redan i paus.

– Jag kände inte alls igen gubbarna idag. Vi har sett bra ut de sista två matcherna så det här var väldigt överraskande, säger Karen Brødsgaard uppgivet.

Tack vare ett par mål mot slutet kunde HP snygga till siffrorna till enbart tolv måls underläge efter första halvlek.

– Vi kunde inte göra annat än att börja om, vilket vi hade mycket fokus på i halvtid, säger Brødsgaard vidare.

Men även om HP försökte börja om, hade Ystad fortfarande ett enormt övertag. Man hade bättre tempoväxlingar, finurligare lösningar på nio meter, bättre målvaktsspel och framförallt en inställning som HP inte kunde matcha.

I slutskedet sprang man ifrån rejält i målprotokollet mot ett HP Alingsås som sedan länge hade gett upp. En av få ljusglimtar i hemmalaget var dock Anders Alfredsson, den yngre varianten alltså, som tog för sig med sin storlek och fina skott.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.