AGK med i unik satsning

Golf

Alingsås Golfklubb är en av fyra föreningar i landet som deltar i satsningen Handigolf. Den riktar sig till golfspelare med funktions- nedsättning.
– Vi är jättestolta över att få vara en del av detta, säger Mikael Detterberg, PRO och sportchef.

”Alla som vill ska ha möjlighet att få spela golf efter sina förutsättningar” Så lyder ett av Svenska Golfförbundets övergripande mål. Som ett led i det har satsningen Handigolf, som riktar sig till golfspelare med funktionsnedsättning, lanserats.
Alingsås Golfklubb är en av fyra föreningar som samarbetar inom Handigolf i dagsläget.
– Svenska Golfförbundet har gjort en satsning där vi får ett handledarmaterial och en plan för att utbilda golfsverige inom Handigolf. Jag kommer fungera som en av tränarna i Västra götaland, säger Mikael Detterberg.

Hur känns det?
– Vi är jättestolta att vara en del av denna satsningen. Vi har en fantastisk inomhushall som är handikappanpassad och tillgänglig året runt. Vi har tre simulatorer vilket gör att vi kan erbjuda upplevelsen att spela 18 hål golf utan att behöva förflytta sig en enda meter. Vi ser detta som starten på något stort. Vi behöver göra golfen tillgänglig för alla.

Nyligen arrangerade AGK och Västergötlands Golfförbund en så kallad kick off i sina lokaler där sex deltagare från Borås var på plats.
– Vårt mål är att få ihop minst en grupp här i Alingsås. Vi kommer att delta på Kom-loss mässan som vanligt i år. Golf är en fantastisk möjlighet att få komma ut i naturen och samtidigt ha roligt tillsammans. Nu kan vi bedriva golf året runt vilket är väldigt få förunnat i Sverige.

Detterberg konstaterar också att klubbstyrelse, ledare, tränare och medlemmar behöver ha en inkluderande syn på golfare med funktionsnedsättning.
– Handigolf kan bredda verksamheten och det är väldigt viktigt att hitta ett bra upplägg för alla som vill spela golf.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.