Arkivbild: Katrin Niklasson
PRISAD. Monica Eckerdal är fd nationell samordnare för Jourhavande präst. Numera arbetar hon som distriktschef och präst i Christinae kyrka.
Arkivbild: Katrin Niklasson
PRISAD. Monica Eckerdal är fd nationell samordnare för Jourhavande präst. Numera arbetar hon som distriktschef och präst i Christinae kyrka.

Alingsåspräst prisad för digitalisering

Alingsås

Monica Eckerdal, distriktschef och präst i Christinae kyrka och tidigare nationell samordnare för Jourhavande präst, har utsetts till Årets digitaliseringsledare 2017.

Det var under Chefgalan, som arrangerades av tidningen Chef i förra veckan, som Monica Eckerdal, tidigare nationell samordnare för Jourhavande präst, utsågs till Årets digitaliseringsledare 2017.

– När jag fick reda på att jag blivit nominerad tyckte jag mest det var en kul grej. I oktober fick jag reda på att jag hade gått vidare, och då tyckte jag nästan det kändes osannolikt. När jag kom till final var jag nästan chockad och att sedan få ta emot ett pris fanns inte på kartan, säger Monica Eckerdal, och tillägger:

– Jag är glad, och stolt och ödmjuk över det här priset, och glad över att Jourhavande präst uppmärksammas.

Räddar liv

Det första steget i digitaliseringen av Jourhavande präst var att skapa ett virtuellt rum, som Monica Eckerdal liknar vid en virtuell mottagning. Utifrån den plattformen tillkom en chatt samt möjligheten att skicka ett digitalt brev som en präst svarar på inom 24 timmar.

Juryn skriver i sin motivering att Eckerdal genom digitalisering skapat resultat som inte är möjliga att övervärdera. Vidare skriver juryn att Eckerdal från ett begränsat initialt uppdrag på eget initiativ och med ett enormt tålamod verkat genom digital vardagsteknik för att göra skillnad och rädda liv.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher