Foto: Pär Bäckstrand/TV4
DANSANTA. Nathalie Davidsson från Alingsås ska se till så komikern Messiah Hallberg imponerar på Let's dance-juryn.
Foto: Pär Bäckstrand/TV4
DANSANTA. Nathalie Davidsson från Alingsås ska se till så komikern Messiah Hallberg imponerar på Let's dance-juryn.

Alingsåstjej ska coacha komiker till dansproffs

Alingsås

I dag, fredag, går startskottet för årets upplaga av Let’s dance i Tv4. En av de medverkande kändisarna är Messiah Hallberg.
Den som har fått uppgiften att lära honom allt hon kan om dansens konst är Nathalie Davidsson från Alingsås.

– Det första Messiah sa när vi träffades var att han aldrig tagit ett enda danssteg, inte ens på skoldiscon. Då fick jag lite panik. För mig som dansare är det självklart att man kan göra vissa grejer, men jag förstår nu att det kommer inte så naturligt för alla, säger Nathalie Davidsson, som är mitt uppe i repetitionerna inför fredagens program när AT når henne.

Inget av paren åker ut under premiärprogrammet, då Messiah och Nathalie kommer dansa en cha cha, men fredagen därpå är det skarpt läge för de tävlande.

– Messiah har väldigt mycket energi, det tror inte jag så många som följer honom vet om. Han vill också verkligen lära sig och är envis. Det skulle jag säga är hans styrkor, säger Nathalie.

Nathalie, som i dag är 24 år, var bara fem år då hon började dansa. Sedan tioårsåldern har hon tävlat i latinamerikanskt och standard på elitnivå och hon har representerat Sverige i VM sex gånger under tonåren.

Då hon var 18 år spenderade hon ett år i USA som utbytesstudent, och lade då dansen åt sidan. När hon kom hem från USA tog hon upp den igen, men tävlandet låg då fortfarande på hyllan.

För ett och ett halvt år sedan flyttade Nathalie till Stockholm. Hon sökte in till Let’s dance inför säsongen 2016, men kom inte med. Men i år blev det grönt ljus från produktionen.

– Danssporten i Sverige är ganska liten, så man är bekant med de flesta dansarna som är med, och juryn är gamla tränare jag haft, säger Nathalie, och fortsätter:

– Den som är mest glad att jag är med är nog min mamma. Hon är besatt av Let’s dance!

Kommande veckor är det intensiv träning som gäller för paret, vilket det också varit de senaste fyra veckorna.

– Han är väldigt rolig, Messiah, och det underlättar mycket! Vi har kul och skrattar mycket när vi är i träningslokalen.

Hur är det med dina nerver inför fredag?
– Jag är trygg med dansen, men sen är det ju live-tv och det är jag lite nervös inför, eftersom jag inte är van vid det. Messiah är å andra sidan mer bekväm med kamerorna så vi kan lugna varandra.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher