Foto: MIKAEL SVENSSON VISADE VÄGEN. Magnus Persson var het mot Aranäs och gjorde nio av lagets mål.
Foto: MIKAEL SVENSSON
VISADE VÄGEN. Magnus Persson var het mot Aranäs och gjorde nio av lagets mål.

Bekvämt AHK vann enkelt

Handboll

Alingsås HK tog två väntade poäng mot HK Aranäs. 29–24 (17–11) slutade matchen. – Första halvlek är bra, andra inte alls godkänd, summerar AHK-tränaren Mikael Franzén. 

AHK, som saknade Pontus Johansson, Andreas Flodman och Johan Nilsson, hade en del problem i matchinledningen mot Aranäs. Gästerna hängde också med skapligt fram till 7–5, men fyra raka hemmamål gjorde ställningen till 11–5 efter 17 minuter. Efter det lilla rycket kontrollerade Alingsås händelserna efter behag och i paus ledde man med 17–11. 

– Vi gör en stabil och i många stycken bra första halvlek. Det känns som att vi har bra koll på dom, säger Mikael Franzén. 

I andra ledde AHK som mest med åtta bollar, men gästerna jobbade sig tillbaka in i matchen.

När Max Santos reducerade till 27–23 med 4.15 kvar levde matchen åtminstone lite grand. Ett straffmål av Magnus Persson fram till 28–23 i anfallet efter grusade dock Kungsbackalagets drömmar om att skapa ytterligare nerv. 

– Jag är inte alls nöjd med andra halvlek. Aranäs vänder och vrider i sitt anfallsspel och gör det svårt för oss. Dom ska ha en eloge för att dom kämpar och sliter hela vägen. Vi snackade om att fortsätta trycka på gaspedalen i paussnacket men det lyckades vi inte med, säger Mikael Franzén, och får medhåll av Magnus Persson, som blev målbäst med sina nio fullträffar i hemmalaget.

– I första är vi noggranna över hela banan, men i andra går vi ner oss lite grand. Det känns så här i efterhand lite tråkigt. Men poängen är det som räknas i handboll och det viktigaste är att vi fortfarande toppar tabellen, säger Persson. 

Andreas Flodman saknades mot Aranäs, hur är det med honom?

– Han har en svullnad på knäet som måste läka innan han kan spela igen, hälsar Mikael Franzén.

1529 personer såg matchen i Estrad.

 

Mer om matchen i tisdags-AT

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher