• Foto: Mikael Svensson
    TRÄFFSÄKER. Petra Mede är rapp som få, och fick med sig publiken i Estrad.
  • Foto: Mikael Svensson
    IMITATION. Anita Ekberg imiterades av Petra Mede i den del av föreställningen där sommarprat avhandlades.
  • Foto: Mikael Svensson
    DIVALATER. Sina divalater skyller Petra Mede på en alldeles för bra uppväxt med otroligt stöttande föräldrar.

En diva full av tvivel

Alingsås

En galadrottning utan konkurrens, men också skör som porslin – så beskriver Petra Mede sig själv i öppningsnumret till Den ofrivilliga divan. Det är en dubbelhet som går som en röd tråd genom föreställningen. Här finns både en grandios självbild och samtidigt en osäkerhet i att faktiskt inte ha koll på speciellt mycket.

Det var en hel del folk som kommit till Estrad på fredagskvällen för att se den självutnämnda Eurovisiondivan Petra Mede.

Hon konstaterade själv i början av föreställningen att hon är ödmjukare än någonsin, samtidigt som hon visade en bild av artisten Darin och sa att det ju faktiskt fanns någon hon hade med sig till Eurovision – ”Mats” Zelmerlöw.

Så hur kommer det då sig att hon gått från den stora internationella scenen till scenen i ”lilla lilla Alingsås?”

– Ja, det är ju såklart ett missförstånd. Jag ringde hit för att kolla hur många som skulle komma och de sa 450. Jag tänkte förstås att det var 450 miljoner, sa Mede.

I Den ofrivilliga divan tar Petra Mede med publiken genom ett antal ämnen – allt från Sommarprat till religion, politik och socialt engagemang. I de flesta frågor har Petra Medes humorjag inte koll på speciellt mycket. Och att ta ställning, det är något hon tycker är svårt.

– Vi kanske ska nöja oss med att göra som Özz Nüjen och vara för det som är bra och mot det som är dåligt?, resonerar Mede.

När det gäller politik är det i alla fall en sak Petra Mede är säker på, och det är att valhemligheten inte behövs då man ändå kan se vad folk röstar på utifrån deras utseende.

– Var det någon som var förvånad när Lars Adaktusson kom ut som kristdemokrat?,  frågade Mede, och funderade vidare:

– Det man undrar är vad som kommer först – utseendet eller åsikten? Som med punkare – föds man med de smala benen eller är det något i musiken som får benen att smalna av?

Även om Petra Mede inte gav speciellt många svar under kvällen gav hon publiken desto fler skratt.  

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher