Foto: PRIVAT
GULDMEDALJÖR. AIF:s Stefan Engelbrektsson, i mitten på bilden, fick segerjubla helgen som gick.

En spurt som gav NM-guld

Friidrott

Stefan Engelbrektsson var en fruktad målskytt i Hemsjö IF under många år. Nu har 44-åringen sadlat om – och i helgen vann han NM-guld på 800 meter i klassen M45.
– Spurten bet riktigt bra, säger AIF-löparen.

Uppladdningen inför mästerskapet i Stockholm var inte den allra bästa för Stefan.
– Jag hade varit förkyld veckorna innan och dessutom stördes jag lite av en bristning i låret. Men efter uppvärmningen bestämde jag mig för att ge det en chans, berättar han.
Och det visade sig vara rätt beslut.
Stefan korsade nämligen mållinjen först av alla i klassen M45.
– Jag fick en bra rygg på en norrman och under de sista 40 meterna gick jag förbi honom. Jag är som bäst när jag får smyga med i rygg och spara mitt spurtkrut, säger guldmedaljören med ett skratt.
Tiden i mål blev 2:12.43, vilket var nytt personligt rekord. Ner till tvåan Kjell Vidar Norheim skiljde en halv sekund.

Extra stark var prestationen i NM med tanke på att Stefan bara tränat friidrott i Alingsås IF i ett halvår.
– Jag har min dotter i verksamheten och är dessutom själv tränare. När jag slutade med fotbollen kändes det som ett ganska logiskt val att börja träna friidrott. Jag har kört en del med bland andra Rickard Gunnarsson och det har verkligen gett resultat, säger Engelbrektsson.
– För mig betyder det mycket att få erfarenhet genom att själv springa lopp. På så sätt kan jag på ett bättre sätt förstå dem jag tränar och sätta mig in i hur det är att tävla, utvecklar han.

För Stefan Engelbrektsson, som nu vunnit såväl SM som NM-guld på 800 meter i M45 under 2017, hägrar ett än större mål.
– Jag funderar på att ställa upp i veteran-EM i Danmark som avgörs i sommar. Men då behöver jag sänka mitt ”pers” med fyra-fem sekunder för att gå till final. Jag gissar att 2.08 krävs för att nå dit, något som jag tror är fullt möjligt om jag får vara hel och frisk, hälsar den nybakade NM-guldmedaljören.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.