FOTO: Urban Kärvling
Peter Danielsons låt  "Run, run, away" hamnade på delad femteplats, i den norska finalen av Melodi Grand Prix.
FOTO: Urban Kärvling
Peter Danielsons låt "Run, run, away" hamnade på delad femteplats, i den norska finalen av Melodi Grand Prix.

Ingen gullfinal för Peter

Herrljunga

Herrljungamusikern Peter Danielson hade med låten ”Run, run, away” i den norska finalen av melodifestivalen. Men det blev ingen plats i den så kallade gullfinalen.
– Tyvärr, men det var mycket trevligt och roligt. En riktig happening, säger Peter.

Samma kväll som Melodifestivalen avgjordes i Sverige hölls den norska motsvarigheten MGP – Melodi Grand Prix. Peter har skrivit låten tillsammans med Åsa Karlström och Mats Larsson. Den framfördes av Rune Rudberg. Han är en välkänd countryartist i grannlandet, som deltagit i den norska melodifestivalen fem gånger tidigare.

– Han gjorde ett bra framförande. Vi hade bidraget med lättaste refrängen. Övriga artister i green room sjöng med och tyckte låten var bra, säger Peter Danielson.

”Run, run, away” fick höga betyg i förhandstipsen, men räckte inte till i omröstningen utan slutade på en delad femteplats. Först utgjorde folkets röster 50 procent och juryns röster 50. Även i Norge hade man en internationell jury. De fyra bidrag som fick flest röster gick till den så kallade gullfinalen.

Till slut vann låten ”Grab the moment”, med JOWST, bestående av producenten Joakim With Steen och sångaren Aleksander Walmann.

Läs mer i tisdagstidningen:

  • Fått blodad tand
  • Tingad av Streaplers

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher