Juniorerna klara för finalsteget

Handboll

Alingsås HK:s juniorer är återigen klara för spel i USM steg 5, finalsteget.

Detta sedan man vunnit de första två matcherna av tre i helgens steg 4-spel i Malmö. Silwing/Troja på lördagen blev en enkel historia där AHK-gänget vann med klara 25–17. På söndagsförmiddagen väntade sedan arrangerande HK Malmö, som sedan tidigare förlorat mot Kristianstad.

AHK vann även denna match klart, 21–16, och säkrade därmed en plats i finalspelet med en match kvar att spela. A-lagsspelarna Tobias Sandberg och Samuel Lindberg spelade båda stora roller, speciellt Sandberg som dunkade dit åtta mål. Mot Silwing/Troja var Benjamin Helander målbäst med åtta baljor.

Den sista matchen i helgens gruppspel går av stapeln mot Kristianstad klockan 16.00 på söndagen. Gruppseger innebär en på papperet enklare lottning när finalsteget ska spikas.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher