Arkivbild: JENNY SCHAGERLIND
Gymmet vid Storgatan blev totalförstört i branden i januari.

Gymkonkursen: ”Alla väldigt ledsna”

herrljunga

Det branddrabbade gymmet MaxFitness i Herrljunga har försatts i konkurs, på begäran av ägarna. Den provisoriska verksamheten i andra lokaler har upphört.

Det var i torsdags den 9 mars, på dagen två månader efter den förödande branden vid Storgatan, som företaget MaxFitness Väst AB gick i konkurs.

Strax efter branden i januari fick gymägaren hjälp av näringslivsorganisationen Fokus Herrljunga att kunna låta sina kunder träna i Herrljunga Atletklubbs lokal i källaren under gamla sporthallen. Gruppträning ordnades i en annan lokal. Men trots det har alltså företaget gått omkull.

– Intäkterna har minskat. Det tog för lång tid. Men ingen ska ta ifrån dem att de i alla fall försökte, säger Rolf Borrås, Herrljungaföretagare och mentor åt gymägarna Maxim Musienko och Natalie Benon.

Försäkringsbolagets utredning om branden pågår fortfarande. Några pengar har inte betalats ut än, vilket också har påverkat möjligheterna att driva gymmet vidare.

– Det är min förhoppning att försäkringsbolaget ska betala ut ersättning för skadorna, säger konkursförvaltaren, advokat Björn Svensson, som har varit i kontakt med försäkringsbolaget.

När konkursen var ett faktum såg Björn Svensson inte heller någon möjlighet att driva verksamheten vidare. Han har precis inlett sin utredning av konkursboet och kan ännu inte uttala sig om hur stora skulder företaget har, inte heller om skulderna har vuxit mycket sedan branden.

Rolf Borrås framhåller att många av gymmets kunder och medlemmar har varit lojala och ställt upp för MaxFitness efter branden.

– Ja, det har de. De har lånat ut grejer, hantlar och skivstänger, för att hålla igång det. Nu är alla väldigt ledsna, säger han.

Men en hel del kunder har också lämnat MaxFitness, vilket lett till minskade intäkter.

– Ingen skugga över dem. När verksamheten minskar och blir i andra former och andra lokaler så passar det inte alla, säger Rolf Borrås.

Polisens tekniska undersökning visade att branden var anlagd, men någon misstänkt person har ännu inte gripits. 

Den 5 maj ska ett så kallat edgångssammanträde hållas i Alingsås tingsrätt. Då ska konkursförvaltaren ha en förteckning över tillgångar och skulder.

Läs mer i torsdagstidningen:

  • Polisens utredningschef kommenterar brandutredningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.