• Källa: A-LAB
    SJÖSTADEN. Här har 900 anmält sitt intresse för att bo.
  • Foto: LINUS NORDÉN/MOOGLI
    HILL. Förväntas bli bland Alingsås mest efterfrågade lägenheter.

Nya exklusiva bostäder i Alingsås

Alingsås

Två större bostadsprojekt, med exklusiva förtecken, drar snart igång i Alingsås.
Dels är det kvarteret Hill som får 30 nya taklägenheter, dels är det Sjöstaden vid Gerdsken där 95 lägenheter ska se dagens ljus.

Att Alingsås växer torde inte ha undgått någon kommuninvånare. Och nu står två nya projekt i startgroparna.

I det centralt belägna kvarteret Hill kommer Serneke Bygg att uppföra 30 taklägenheter med byggstart hösten 2017. Om allt löper på enligt plan kommer byggtiden vara på tre år.

– Det är ett unikt läge i centrala Alingsås som inte tar yta för annan exploatering. Alingsås behöver ’smart förtätning’ så att innerstadens verksamheter återfår samma underlag som när jag själv växte upp, säger Ola Serneke, VD på Serneke Group.

Carl-Johan Melin, på Nolgården Förvaltning som är byggherre för Sjöstaden, konstaterar att intresset är stort.

– Den senaste uppdatering hade vi 900 intresseanmälningar. Dels beror det på att det är bostadsbrist, dels på grund av läget med sjöutsikt, närheten till staden och Vimpeln samt även takterasser, säger Melin.

Sjöstaden omfattar totalt 95 lägenheter, från ettor till sexor, med en bostadsyta som spänner från 22 till 134 kvadratmeter. 14 mars på Estrad säljpremiär. Byggstart sker efter sommaren och förväntad inflyttning sker under 2019.

Läs mer i lördagstidningen:

  • ”Mycket smart agerande”
  • ”Så många kvalitéer samlade är unikt”

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher