Arkivbild: MIKEY LENNARTSSONEn av Ornungastämmans konserter 2016.
Arkivbild: MIKEY LENNARTSSON
En av Ornungastämmans konserter 2016.

Ornungastämman blev utan pris

vårgårda

Ornungastämman fick nöjda sig med att vara nominerad. Priset som Årets arrangör inom folk- och världsmusik gick till Umefolk.

Priset delades ut vid Folk- och Världsmusikgalan i Helsingborg på lördagskvällen. Spelsmansstämman i Ornunga var en av tre som nominerats i kategorin Årets arrangör. De andra var Stockholm Sangeet Conference, Sveriges största festival för indisk klassisk musik och dans, och Umefolk, vinterns största folkmusikevenemang i landet. Umefolk har varit nominerad två gånger förut och nu blev det tredje gången gillt.

Ornungastämman uppmärksammas för att man på kort tid byggt upp en väl fungerande organisation som lagt grunden till ett tre dagar långt evenemang som redan drar mycket folk. Den första stämman hölls 2013.

Bakom Ornungastämman står riksspelmännen Sabina Henriksson och Jenny Gustavsson tillsammans med Svältornas Fornminnesförening, Västergötlands Spelmansförbund och föreningen Trad. Stämman fick Vårgårda kommuns kulturpris i fjol.

En rad utmärkelser delades ut vid Folk- och Världsmusikgalan. Bland annat fick Peps Persson Årets hederspris och göteborgsduon Awilas, Anki Wallgren och Larisa Ljungkrona, tog hem kategorin Årets nykomling.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher