Så låter Vårgårdabandet i Musik Direkt

vårgårda

I helgen är det dags för Vårgårdabandet The broken picks att ställa sig på Palladiums scen, då den andra deltävlingen av Musik direkt arrangeras i Alingsås.
– Det är kul att få spela live. Sedan skulle det såklart vara roligt om vi gick vidare, säger Oliver Stenberg i The broken picks.

The broken picks består av Oliver Stenberg, Kevin Claesson, Albin Lundin, Isak Andersson och Lukas Holmquist. Bandet bildades år 2014 som ett coverband, men nu har killarna börjat satsa på eget material.

– Vi vill komma längre helt enkelt, göra något eget, säger Oliver Stenberg, gitarrist.

Det är just egna låtar de kommer framföra på Palladium på söndag kväll, då de ställer upp i Musik direkt Västra Götalands andra deltävling av tre. Tävlingen arrangeras även på lördag kväll och sammanlagt kommer åtta akter ta sig vidare från Alingsås till semifinal i Göteborg i slutet av mars.

– Vi får tio minuter på scen så vi kommer båda köra I don’t think I love you och en annan egen låt som inte fått något namn än, säger Kevin Claesson, bandets sångare.

I don’t think I love you är bandets debutsingel, som kommer att släppas på Spotify och andra musiktjänster den 10 mars. Redan nu finns ett smakprov på Youtube. Se det här ovanför.

Läs hela intervjun i torsdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Foto: Jenny Schagerlind REDO FÖR MUSIK DIREKT. Vårgårdabandet The broken picks hoppas ta sig vidare i tävlingen.
Foto: Jenny Schagerlind
REDO FÖR MUSIK DIREKT. Vårgårdabandet The broken picks hoppas ta sig vidare i tävlingen.
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher