Foto: MÅRTEN ÖHMANAlingsås är Fikastaden, slår familjen Dellton från Lerum fast.
Foto: MÅRTEN ÖHMAN
Alingsås är Fikastaden, slår familjen Dellton från Lerum fast.

Skriv en slogan för Alingsås

ALINGSÅS

Vad associerar man Alingsås med? AT slog en lov runt i Storkenhuset och fick många olika inspel om kommunens själ och flertaliga slogans. 
Skicka in ditt eget förslag till slogan här nedanför.

– Det är inte så lätt.
Så börjar han, alingsåsaren Berndt Hägerhed, när han får uppdraget att komma på en passande slogan för Alingsås.

– Men om man ser till andra städer tycker jag ofta de fångat något unikt. För det finns kaféer i andra städer och träbyggnader också. Jag tror på Potatisstaden. Men då borde man visa ett större intresse för det lokalt. Och det borde finnas en potatisrestaurang.

Nej, Kaféstaden ”är ingen höjdare”, menar alingsåsaren Inger Einarsson.
– Men Trästad 2019 låter bra. Jag ska faktiskt flytta till ett trähus nästa vecka, säger hon, som dock tycker det blivit lite för mycket av slogans.

Det är, som hon uttrycker det, ”bra som det är”. Även Ingvar Karlsson, alingsåsare, tycker det gått lite inflation i slogans. Men om han måste välja blir det Trästad 2019 eller ”400 år av Alingsås”.

I en av Storkenhusets butiker hittar AT Camilla Dellton med sina döttar Elin och Maja. För Lerumsborna är Alingsås Fikastaden.

– Vi fikar alltid när vi är här. Så det är en bra slogan, säger Camilla.

Vilken slogan tycker du att Alingsås borde ha?
Skicka in ditt förslag här och var med i utlottningen av tre fina AT-paraplyer. Senast tisdag 21 mars vill vi ha ditt bidrag.
Vill du rösta på din favorit bland de slogans som redan finns? Omröstningen finns längre ner på sidan (i högerspalten på större skärmar).

Läs mer i torsdagstidningen:

  • Kommunen med flest slogans
  • Så ska Alingsås varumärke utvecklas

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher