PHILIP MAURITZSON
Gäst och värd. Steeltech ska nästa år flytta från A+ till Sävelund till fastigheten i bakgrunden. Här syns Steeltechs vd Björn Sjölin med Monica Söderbäck, affärsområdeschef på Castellum som äger fastigheten.
PHILIP MAURITZSON
Gäst och värd. Steeltech ska nästa år flytta från A+ till Sävelund till fastigheten i bakgrunden. Här syns Steeltechs vd Björn Sjölin med Monica Söderbäck, affärsområdeschef på Castellum som äger fastigheten.

Steeltech flyttar till Sävelund

Alingsås

Nu är det klart att Steeltech flyttar från sina lokaler i A+området till Sävelund.
– Det blir en nytändning för företaget, säger vd Björn Sjölin.

Sedan 1998 har Steeltech huserat i sina lokaler på Lärkvägen i centrala Alingsås. Företaget, som tog vid efter Electrolux lade ner sin verksamhet, utvecklar och tillverkar produkter i främst rostfritt stål som till exempel industridiskmaskiner och automatiska system för storkök och livsmedelsindustri.

I juni nästa år ska dock företaget ha genomfört en flytt till Sävelund och Bultgatan.

– Det här beslutet har inte varit helt lätt men som företagare vill man ha långsiktighet, säger Björn Sjölin.

Hur har ni resonerat er fram till det?
– Vi var inblandade i diskussioner om A+ under några års tid. Men sen när projektet las på is, var frågan om vi skulle avsluta våra tankar eller fortsätta. En dag kommer vägen byggas om och då ska A+ vara en blandstad. Där ska inte Steeltech finnas med, om det finns en klar signal från kommunen, säger Björn Sjölin.

Läs mer i torsdagstidningen:

  • Osäkerheten avgörande
  • Ska bygga till på Sävelund
  • Effektivare i ny lokal
  • Hoppas på Norra Länken

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher