Tonåring åtalas för våldtäkt mot barn

Alingsås

Tre tonårskillar åtalas för en omfattande brottslighet – en av dem är misstänkt för våldtäkt mot barn. Två av de tilltalade sitter häktade sedan slutet av januari.

Det var efter oroligheter vid järnvägsstationen i slutet av januari som tre tonårskillar greps av polis. De tre häktades kort därefter.

Två av dem, en 18- och en 19-åring sitter fortsatt häktade. Den tredje, en 17-åring, försattes på fri fot efter två veckor i häkte.

I samband med händelserna vid järnvägsstationen ska 17- och 19-åringen ha släpat iväg en annan kille cirka 100 meter och samtidigt hotat honom. Offret ska ha fått ta emot ytterligare hot vid tidpunkten, och han ska även ha varnats för vad som skulle hända om han gjorde en polisanmälan.

I den delen åtalas 17- och 19-åringen för olaga frihetsberövande, olaga hot och övergrepp i rättssak. Den yngre av dem åtalas även för att ha gjort våldsamt motstånd mot polis som grep honom.

Den 18-åring som sitter häktad i samma ärende åtalas för våldtäkt mot barn. Enligt åklagarens beskrivning ska den tilltalade vid tre tillfällen under fjolåret genomfört samlag, eller annan likvärdig sexuell handling, med en flicka som inte hade fyllt 15 år vid tidpunkten.

Läs mer i lördagstidningen:

  • Fler åtalspunkter
  • Inga erkännanden

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher