Två män häktade för rån

Vårgårda

Två män häktades i helgen misstänkta för ett rån i Vårgårda under början av månaden.

Två män greps i slutet av förra veckan misstänkta för ett rån som ska ha inträffat på en adress i centrala Vårgårda i början av mars. Under förra helgen ställdes de båda männen, 23 och 24 år, inför en jourdomstol där de begärdes häktade.

De båda männen nekade då till brott och uppgav att de inte hade varit på den aktuella adressen vid tidpunkten då gärningen ska ha inträffat. Efter överläggningar kom rätten fram till att de båda männen är på sannolika skäl misstänkta för rån och grov misshandel. Misstankarna mot den äldre mannen gäller även övergrepp i rättssak och olaga hot.

Enligt tingsrätten finns det risk att 23- och 24-åringen försvårar utredningen om de befinner sig på fri fot. Åklagaren har fått tid på fram till slutet av nästa vecka för att hinna väcka åtal mot de häktade männen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher