FOTO: Mikey Lennartsson
FOTO: Mikey Lennartsson

Vårgårda övertygade mot Falköping

Fotboll

Vårgårda IK fortsätter visa att man inte tänker bli en slagpåse i divison II.
Träningsmatchen mot IFK Falköping vanns med klara 5–1 (2–1).

Det råder ingen tvekan om att Vårgårda har något spännande på gång inför division II-säsongen. Storsegern mot Falköping var ett nytt styrkebevis.

– Mycket av det vi jobbat med på träning såg vi idag. Falköping började bäst och satte en hård press på oss, det hade vi lite svårt att komma ur. Det får vi dra lärdom av, vi måste spela enklare när vi möter sådana lag och inte vara så stressade. Men sista kvarten av första och hela andra halvlek var vi klart bättre, säger Peo Häggström.

Falköping tog rättvist ledning med 0–1 efter drygt 20 minuter när Mateusz Kozirog hittade rätt bakom Niklas Eriksson.

Men VIK-maskinen kuggade i allt mer och pigge Jonas Aronsson tog hand om sin egen retur, frispelad för övrigt av Mohammed ”Mommo” Abdulrahman, och gjorde 1–1 i 39:e minuten. Fyra minuter senare var det dags igen när Aronsson högg på en lös boll och prickade dit 2–1.

En skada satte tidigt stopp för Abdulrahman i andra, men hans ersättare Albinot Rexhepi behövde bara några minuter på sig att göra 3–1, fint assisterad av Jonas Aronsson.

Vårgårda ägde andra halvlek totalt och hittade flera fina lägen såväl centralt som på kanterna. Albinot Rexhepi nickade in 4–1 på pass av Kevin Kallio och mot slutet kunde även Benjamin Hacker hitta nät när han fri med målvakten inte gjorde något misstag.

– Jättekul att se killarna idag. Framförallt ser vi att det vi pratat om i veckan sitter. Vi hotar på många ställen och det är kul att våra forwards får göra mål, säger Peo Häggström.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher