Foto: Johan Hallberg
Tar det kallt. Jesper Wallin och Sofia Hansson tar över hela kiosken och utökar med glass.
Foto: Johan Hallberg
Tar det kallt. Jesper Wallin och Sofia Hansson tar över hela kiosken och utökar med glass.

Wallins Grill växer runt knuten

Alingsås

Wallins grill på Lilla Torget växer – nu tar de över hela torgkiosken och utökar sortimentet med glass.

Gatuköket på Lilla Torget, Wallins grill, är ett företag som varit i samma familj i tre generationer.

– Morfar Nisse startade gatuköket 1969, säger syskonen Jesper Wallin och Sofia Hansson, som nu drivit företaget tillsammans i drygt tio år.

Innan dess drev deras pappa Kenneth Wallin grillen ihop med Lasse Ask i närmare 30 år.

Brett sortiment av glass

Under årens lopp har verksamheten drivits som ett traditionellt gatukök. Nu utökas dock verksamheten i och med att Wallins grill tar över den del av torgkiosken där det tidigare såldes glass. De breddar sin verksamhet och satsar på att sälja milkshakes, mjukglass, kulglass och pinnglass. De kommer även att erbjuda ett kaffesortiment.

– Vi är nyfikna och får se lite vad folk efterfrågar, säger Sofia som menar att de till viss del kommer att känna sig för i början.

Möter nya mattrender

Planen är att öppna den nya delen i början av maj. Då kommer en ny ”glasslucka” att öppnas intill den lucka där kunderna i dag köper sin mat.

Sofia och Jesper är mycket nöjda med att kunna väcka liv i hela kiosken igen efter att en del stått tom under en längre tid. Själv menar de att det råder en positiv anda kring Lilla Torget där flera nya butiker under senare tid har öppnat.

– Antalet besökare i innerstaden har minskat tycker vi, men vi hoppas vara med och vända den trenden, säger de.

I och med nysatsningen byter de även ut maskinparken i gatuköket, och kommer att utöka med en ny meny.

– Vi satsar även i den delen för att möta nya mattrender, säger Sofia.

”Frihet att vara sin egen”

Jobb på helger, och sena kvällar och nätter, är vardag för den som är egenföretagare i gatuköksbranschen. Men varken Sofia eller Jesper har tvekat när det gäller att ta över familjeföretaget.

– Nej, när jag fick chansen hoppade jag på direkt. Det är en livsstil. Man anpassar fritiden efter jobbet, säger Jesper, som under några är drev gatuköket ihop med sin pappa innan Sofia klev in i handlingen.

– Det är en frihet att vara sin egen, och ett sätt att leva, säger hon.

Med utvecklingen av det egna företaget och den positiva andan kring Lilla Torget ser Sofia och Jesper positivt på framtiden.

– Folk äter mer och mer ute. Nu hoppas vi bara på en bra sommar också, säger de.

Det här är en av många artiklar i Vår Industri, vårens bilaga om näringslivet i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga kommuner. 

Läs bilagan som gratis e-tidning här >>

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher