Webb-TV: AHK till semifinal

Handboll

Alingsås HK imponerade mot HK Malmö och vann med 27–21 (14–10). Därmed är laget klart för SM-semifinal. 

– Jag tycker vi gjort en enormt bra prestation faktiskt. Att ta oss till semifinal med de förutsättningar vi hade där vi var skitdåliga innan slutspelet drog igång, och så Magnus skada på det som kom olägligt… Vi fick bygga om men har hanterat det på ett fantastiskt bra sätt, säger en lika nöjd som lättad Mikael Franzén.

Inför närmare 1800 åskådare gjorde AHK jobbet, såväl framåt som bakåt, mot gästande Malmö. 

Under en jämn matchinledning lagen följdes åt i målprotokollet. Spelarna la inga fingrar emellan och det small ordentligt i närkampsspelet. HK Malmö var i ledning vid 6–7 och efter Adam Lönns mål fram till 7–8. Tre raka AHK-mål gav dock hemmalaget ordentlig luft under vingarna.

Vid ställningen 11–10 höll laget nollan och gjorde tre mål. Och man gjorde det mycket tack vare en suverän Erik Pettersson, som ersatte en inte alltför lyckad Rickard Frisk efter 21.13. Likt en levande vägg tog han avslut efter avslut – och höll faktiskt nollan när han kom in. 

Imponerande, minst sagt. 

– Vi fick leverans från väldigt många idag. Se bara på en sådan som Samuel Lindberg. Han har inte spelat en minut i slutspelet än men kommer in, är hundraprocentig framåt och gör ett kanonjobb bakåt. Det är många som bidrar och det avgör matchen, menar Mikael Franzén.

Ni såg väldigt taggade ut från start idag.

– Ja men vi var inte nöjda med hur vi spelade nere i Malmö senast. Dom är bättre än oss då och vinner lite mer dueller, men idag var det annorlunda.

Även om Malmö slet heroiskt i början av andra halvlek, och bara var två bollar ifrån vid ställningen 18–16, så var detta hemmalagets match. Rickard Frisk spikade igen mellan stolparna och var smått fenomenal. Hade hade också stor hjälp av ett försvar som slet ont i varje anfall och inte gav Malmö mycket till utrymme att vara kreativa.

18–16 blev hastigt och mindre lustigt för gästerna 23–16 efter 47 minuters spel. Och efter det rycket var Malmö ett slaget manskap. Man försökte komma tillbaka, men Alingsås var helt enkelt lite för bra på de flesta positioner denna kväll. 

Tillsammans med hemmasupportrarna kunde AHK-spelarna defilera mot ännu en SM-semifinal och nu väntar lite extra vila för Alingsås.

– Nyttigt för oss. Jag tar det alla dagar i veckan, en femte match är häftigt och så men jag vinner hellre med 3–1 än 3–2. Det kan vara bra för oss med ett litet uppehåll så vi har pigga ben i semifinalen, det ser jag som en enorm fördel. Det är nog skönt att andas ut lite i den här bubblan också, det är några hektiska dagar under slutspelet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.