AIF skakade topptippade Götene

Fotboll

Alingsås IF hade på papperet en av seriens absolut tuffaste bortamatcher i seriepremiären, då man åkte till Götene.

Men det bekom inte grönvitt som gjorde en riktigt stark prestation och med lite flyt hade fått med sig alla poäng hem. Nu slutade matchen istället 3–3 sedan hemmalaget kvitterat tre minuter in på övertid.

– En fantastiskt fin prestation av oss och ett skönt kvitto på att det inte finns något lag i den här serien som skrämmer oss, även om det såklart är lite dubbla känslor när vi inte vann matchen, säger Per Krantz.

Trots AIF-dominans tog Götene ledningen med två mål på en minut i första halvlek, strax efter att Andreas Glännbro blivit utvisad och James Clark räddat en straff. Men David Johansson reducerade innan paus och i andra gjorde Oliver Östlind 2–2 och Christoffer Lesjak 2–3. Men på tilläggstid styrdes ett hårt inlägg in i bortre krysset för Götene.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher