PHILIP MAURITZSON
Söker efterlysta. Gränspolisen och lokalpolisdistriktet Alingsås inleder nu ett samarbete för att leta efter efterlysta utlänningar som ska avvisas.

Alingsås först att leta upp efterlysta

Alingsås

Nu intensifierar gränspolisen i polisregion väst sitt arbete att leta efter efterlysta utlänningar som ska avvisas. Alingsås står först på tur.

GT rapporterar att cirka 2 400 personer är efterlysta av polisen i Västsverige efter att ha avvikit när de fått ett utvisningsbeslut. Nu ska polismyndigheterna arbeta mer med avvisningar och i Göteborg och Alingsås ska polisen ta hjälp av socialtjänsten.

– Det är ingen särskild anledning att vi valt Alingsås. Vi börjar med Göteborg och så ville vi ha en kommun till, av de närliggande. Vi kommer beta av alla kommuner, säger Stefan Kristiansson, chef för gränspolisen i polisregion väst.

Han menar att när det gäller att leta upp och avvisa utlänningar har gränspolisen redan ett upparbetat samarbete med lokalpolisdistrikten, såsom Alingsås.

– Vi har hela tiden en nära samverkan med lokalpolisdistrikten. Vi använder oss av deras personal för att få hjälp att söka på olika adresser. Man gör också arbetsplatskontroller.

Läs mer i torsdagstidningen:

  • Vet inte hur många
  • De flesta som gömmer sig är vuxna
  • Terrordådet inte anledningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.