Foto: MIKEY LENNARTSSON

Holmalund fick jubla igen

Fotboll

Holmalund har fått en kanonstart på serien. På söndagen blev det seger mot Östersund med 3–1 (0–0). – Spelmässigt kan vi mycket bättre än så här, men det är alltid skönt med tre poäng, säger duktiga mittfältaren Ellen Karlsson. 

Vinsten mot nykomlingen Böljan följdes upp med en ny viktoria när Östersund kom på besök till Brogårdsvallen. Efter en mållös första halvlek, där hemmalaget var spelförande och hade flest chanser, spräckte lite oväntat Felicia Edgren nollan. Högerbacken stötte in bollen från nära håll efter 59 minuter.

Stärkta av den fullträffen fortsatte HIF att trycka på, och 2–0 hängde lite i luften. Framför allt var hemmalaget starkare i närkampsspelet, och en av dem som visade vägen centralt i planen var nyförvärvet Ellen Karlsson.

– Senast mot Böljan spelade vi betydligt bättre. Idag fick vi inget riktigt flyt i spelet. Men det kändes ändå som att vi hade hygglig koll på det som hände där ute på planen, säger Karlsson efter slutsignalen.

Tio minuter efter 1–0-målet ökade Holmalund på sin ledning genom inhopparen Beatrice Persson. Med sin unika näsa för mål placerade ”Bea” iskallt in bollen till vänster om Östersundsmålvakten.

Gästerna, som i det läget såg ut som ett slaget lag, repade dock mod och reducerade med kvarten kvar genom mittbacken Taylor Leach.

Med reduceringen i ryggen vaskade bortalaget fram några halvchanser, var aldrig riktigt nära en kvittering. Med matchklockan på 84 minuter lugnade Sandra Augustsson alla hemmafans när hon gjorde 3–1 på sin egen stolpretur.  

– Det var lite nervöst efter deras reducering, och det var väldigt skönt när vårt 3–1-mål kom, konstaterar Ellen Karlsson. 

Tränare Christer Stolt: 

– Vi har fortfarande en del att jobba på, men det är väldigt skönt att få börja säsongen med två raka segrar. Känslan är att vi har något bra på gång.

Mer om matchen i tisdags-AT

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.