• Foto: STEFAN SAMUELSSON
    BESVIKEN PÅ SIG SJÄLV. Tore Johansson läste inte det finstilta men tänker inte betala räkningen från Bolagsupplysningen.
  • FÖRVILLANDE. Blanketten liknar ett utskick från en myndighet.

Blanketten var en bluff

Alingsås

Blanketten från Bolagsupplysningen visade sig vara en bluff, något som Alingsåsföretagaren Tore Johansson upptäckte för sent.
– Jag är så besviken på mig själv, säger han.

Tore Johansson var tidigare delägare i Belano Maskiner och driver nu företaget TKJ Maskinservice och Fastigheter. En dag i början av året fick han brev från Bolagsupplysningen.

”DAGS ATT KOMPLETTERA” stod det med stora bokstäver högt upp på blanketten.

– Jag trodde det var från Bolagsverket, suckar Tore Johansson, som fyllde i blanketten och skickade tillbaka den med det medföljande svarskuvertet.

Hållit på i flera år

I förra veckan fick han en räkning på 4 845 kronor. Pengarna skulle betalas till Mexagon Sverige AB. Då anade Tore oråd.

– Det visade sig att jag hade ingått ett avtal med ett företag i Tallinn, säger han, som nu har insett att det är ett ökänt företag.

Bolagsverket varnar exempelvis på sin hemsida för att det inte har något att göra med Bolagsupplysningen.

– Det har hållit på i flera år. Det är sjukt att de får göra sådana papper som ser ut att komma från Bolagsverket, säger Tore Johansson.

Han vill nu varna andra företagare för att gå på bluffen.

– Kan jag rädda någon så är jag glad, säger han.

Avtalet med Bolagsupplysningen är tvåårigt och gäller så kallad förtursexponering på hemsidan Bolagsupplysningen, något som alltså kostar nästan 5 000 kronor om året.

Tore Johansson har polisanmält företaget som ligger bakom och fått rådet av polisen att inte betala någonting.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.