Foto: JOHAN HALLBERG
Klart till våren. Ombyggnaden av sommarhemmet i Hjälmared är i full gång.
Foto: JOHAN HALLBERG
Klart till våren. Ombyggnaden av sommarhemmet i Hjälmared är i full gång.

Bygger om sommarhem med fondpengar

Alingsås

Allmänna arvsfonden går nu in och stöttar ombyggnaden av Frälsningsarméns sommarhem i Hjälmared med drygt 600 000 kronor.

För närvarande pågår en omfattande renovering, och tillbyggnad, av sommarhemmet som ligger ett stenkast från Lilla Färgens strand i Hjälmared. I 70 år har sommarhemmet varit i Frälsningsarméns ägo, och en modernisering har varit efterlängtad.

– Med toaletter i källaren och avsaknad av handikappanpassad entré har en upprustning av sommarhemmet varit nödvändig, säger Rolf Karlsson, kårledare.

Sommarhemmet har nu byggts till med drygt 20 kvadratmeter vilka inrymmer ny entré, toalett och kök. Även den gamla delen av sommarhemmet rustas upp, och nya parkeringsplatser anläggs i anslutning till byggnaden.

Invigs under våren

Helt nyligen meddelade Allmänna arvsfonden att de går in och finansierar projektet med 665 000 kronor. Enligt Rolf Karlsson har Sparbanksstiftelsen också gått in och stöttat ekonomiskt med 75 000 kronor.

– Invigningen är planerad till 20 maj, säger kårledaren, som menar att sommarhemmet kommer att kunna utnyttjas mycket mer i ombyggt skick, och att det även blir lättare för Frälsningsarmén att hyra ut lokalerna framöver.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher