Arkivbild: Bosse Åström
UTTRYCK. Under UKM finns det plats för alla typer av uttryck. Här en av dansakterna i förra årets riksfestival i Alingsås.
Arkivbild: Bosse Åström
UTTRYCK. Under UKM finns det plats för alla typer av uttryck. Här en av dansakterna i förra årets riksfestival i Alingsås.

Chans visa upp sin talang

Alingsås

På lördag, den 22 april, fylls Alingsås kulturhus av unga med talang och en vilja att uttrycka sig, då den lokala UKM-festivalen arrangeras. För den som vill ställa sig på scen eller ställa ut sin konst finns fortfarande chans att anmäla sig.

Förra året stod Alingsås värd för såväl regionfestivalen som riksfestivalen av UKM, utöver den lokala festivalen.

– Nu är det tillbaka till vardagen, efter förra årets tre festivaler. Man skulle kunna förvänta sig en backlash, men vi har redan tolv akter anmäla och det brukar komma in anmälningar in i det sista, säger Claes Andreasson, fritidskonsulent.

UKM riktar sig till unga mellan 13-20 år som har en vilja och önskan att uttrycka sig. Den som är sugen på att delta kan anmäla sig fram till på torsdag den 20 april. I förra veckan var det mest musikaliska akter som hade anmält sig, några band, och några singer/songwriters, men också tre med konst.

– I år är det ju extra kul för konsten eftersom de får ställa ut i konsthallen, säger Claes Andreasson.

Ja, det är i Alingsås kulturhus som vårens festival arrangeras, efter att ha ägt rum på Arena Elva tidigare år.

– Det blir en utmaning för oss med scenen i kulturhuset, men det är ett kul test att ha festivalen i kulturhuset. Vi tror det kan ge fler spontanbesök, när man ser att något händer där inne, säger Andreasson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher