Heroisk insats av GBK

Fotboll

Två matcher för division III-nykomlingen Gerdsken har resulterat i två segrar. På lördagen vann laget mot Gnosjö borta med 2–0 (2–0). 

– Vi var bättre än Gnosjö i första, lite tack vare medvinden måste man ändå säga. Att vi ledde med två bollar i paus var långt ifrån orättvist. I andra tryckte dom på rätt ordentligt, men skapade inte jättemycket, säger tränaren Lars-Petter Björk. 

Fyra lyckosamma minuter i första halvlek blev matchavgörande. Först satte comebackande kvicksilvret Deniz Aydin 0–1 i den 34:e matchminuten, och fyra minuter senare skickade Fredrik ”Fronken” Johansson in 0–2 via en hemmaspelare. 

Det erkänt starka hemmalaget Gnosjö fick en gyllene chans att reducera ett par minuter senare, men avslutet träffade utmärkte Erik Anderssons ribba. 

I andra halvlek inledde GBK piggt, men efter hand tog Gnosjö över. Men via ett heroiskt försvarsarbete över hela banan kunde Alingsåslaget hålla undan utan större besvär och vända hemåt med tre nya poäng.

– En superprestation kort och gott. Underbart att se killarna idag, säger en nöjd Lars-Petter Björk. 

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.