Foto: mikael svensson följer med. Oavsett var HIF:s damer hamnar, kommer Ronia Gustafsson hänga på.

”Inte känt oss så inkluderade i HIF”

Fotboll

Ronia Gustafsson har spelat i Holmalund sedan hon var 11 år. Nästa säsong, blir det någon annan stans sedan damerna och HIF går skilda vägar.
– Vi har inte känt oss så inkluderade i Holmalund, säger hon.

Gustafsson berättar att hon länge haft på känn att brytningen skulle bli verklighet.
– Rent krasst har det väl varit så att ända sedan vi klev upp i Elitettan har intresset inte riktigt funnits från huvudföreningen. Men jag förstår också att det är en jäkla process att få allt att fungera på den nivån, inte minst ekonomiskt. Men jag tycker det är synd att Holmalund inte hade viljan att ändra sina visioner så vi kunde fortsätta.
– Det är jättetråkigt att dom inte tog chansen men det är också svårt på ideell basis, det förstår jag med, säger hon.
Kommer det kännas konstigt att spela i någon annan förening, eller en helt ny?
– Jag spelar fotboll för att jag tycker det är roligt och vi har väl inte riktigt känt oss lika inkluderade alla gånger. Jag har förstått att det här skulle hända ett tag.

Gustafsson pekar på att det kommer bli en hel del saker att tänka på när damerna byter hemvist.
– Dels ser jag det som svårt att vi ska börja hyra in oss någonstans. Sedan försvinner ju bidraget vi får från moderföreningen på runt 300 000 kronor, så nästa säsong kommer bli ännu tuffare ekonomiskt. Det som är positivt är att vi nu får chansen att sätta våra egna målsättningar och visioner.
Tror du alla inom dam- och flicksektionen kommer följa med till det nya?
– Ja. Ett samarbete med KIK borde man ingått för länge sen och gör vi det nu tror jag det kan bli bra. Men det är också viktigt att komma ihåg att Elitettanlaget är ansiktet utåt för den föreningen vi kommer tillhöra. Man måste vara tydlig i samarbetet där, men överlag ser jag bara positivt på framtiden.
Vad tror du om att eventuellt byta hemmaplan från Brogårdsvallen till en annan arena?
– Eftersom vi som sagt inte känt oss så inkluderade i Holmalund så ser jag inga problem med det alls, jag har nästan gillat att spela borta mer än hemma. Är man engagerad i något man är stolt över så krigar man för det, oavsett var man är någonstans. Jag har ärligt talat ingen lust att springa runt nere på Brogårdsvallen och hyra plantider.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.