Foto: MARCUS LÖFSTRÖM
Foto: MARCUS LÖFSTRÖM

Jimmy – en målvakt att lita på

Fotboll

I ett antal år har Jimmy Johansson agerat säkerheten själv mellan stolparna i Sollebrunns AIK.
Lockelser från andra klubbar har funnits, men ”Jimmy målvakt” har varit SAIK trogen.
Men frågan är hur länge?

Det kommer inte som en överraskning för någon när Jimmy Johansson får beröm för sina insatser i Sollebrunns AIK.
26-åringen är en lika stabil som självklar pjäs i SAIK-målet – och nu är han redo för en ny säsong.
Denna gång i division V.
– Får säga att vi gjort en riktigt bra försäsong i år. Vi har inte förlorat en enda match och det betyder mycket att få in den känslan i laget. Sedan har vi heller inte tappat så många spelare, så det ser bra ut även om vi kanske är lite ojämna mellan varven.

Föregående års försäsong försvårades av en handoperation. Den här såg ut att bli bättre, men för någon månad sedan kom ett tråkigt besked.
– Jag har troligen fått något som kallas för FAI (Impingement i höft, eller inklämningssyndrom). Det är en slags benpåväxt på höftbenet som gör att man inte kan röra sig fullt ut och det gör ont i höfter och ljumskar. Det är tydligen vanligt hos styrkelyftare, som ofta utsätter sig för belastning i ytterlägen. Och eftersom jag själv är på gymmet sex-sju gånger i veckan förutom fotbollen kanske det inte var så konstigt, säger Jimmy med en suck.

Den slutgiltiga domen kommer på ett läkarbesök nästa vecka, och skulle det visa sig vara FAI måste det någon gång till en operation.
– Egentligen handlar det om hur mycket smärta man tål, men opererar man inte så ökar chansen för artros. Någon operation under säsongen lär det inte bli, vi har ju inte mycket bakom mig. Det blir att jag hoppar över en träning här och där istället, vilket är jäkligt surt för mig som älskar att träna.

Jimmy är så given som man kan vara som målvakt, och ett stort ansvar vilar på hans vältränade axlar.
En position som tillsammans med en stark klubbkänsla gjort att han blivit kvar i SAIK, trots intresse från annat håll.
– Det har funnits lägen att gå till andra klubbar men när det väl varit dags har man tänkt mycket på laget och att det inte finns så många andra som kan ta över. Det är lite lojalitet, man vill inte sätta SAIK i skiten. Sedan är det också ett jäkla gött gäng att spela med.

Dock kan en flytt vara närmare än på länge. Jimmy tränar nämligen med FC Trollhättan mellan varven.
– Jag åker med SAIK:s förra tränare Fredrik Bengtsson, det är jätteroligt. Man får fokusera mer på målvaktsträning och får allt upplagt åt den, till skillnad från i Sollebrunn där jag sköter mycket av det själv.
Känner du att du håller på division II-nivå?
– Jo men det tycker jag, det har känts bra hittills i alla fall.
Vad tror du om ditt SAIK i år?
– Som vanligt har jag dålig koll på lagen vi möter (skratt). Men det känns som att vi är grymt stabila, speciellt försvarsmässigt. Kan vi bara ha lite flyt och hålla alla friska är topp tre absolut inte omöjligt.

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher