FOTO: SWEBOWL.SE

Jonsson tog EM-guld i singel

Bowling

Påskhelgen 2017 kommer Team Alingsås Emanuel Jonsson aldrig glömma.
På Skärtorsdagen säkrade han JEM-guld i lag. På Långfredagen rullade han hem guld i singel.
– Jag har inte fattat vad som hänt, helt galet, säger en tagen guldhjälte till AT-sporten.

Att Team Alingsås Emanuel Jonsson är ett löfte utöver det vanliga har han visat under näst intill hela säsongen, inte minst i elitseriespelet.
Men under EM i Finland höjde Jonsson sin status från löfte till bäst i hela Europa, när han först säkrade lagguldet med sina tre svenska lagkompisar och sedan blev Europamästare i singelspelet.
– Helt sjukt alltså! Jag gör min grej, slår mina slag och har fullt fokus hela tiden samtidigt som jag får hjälp och stöttning av mina coacher. Till slut vann jag… Det hade jag aldrig någonsin kunnat drömma om, säger Emanuel timmen efter andra guldmedaljen på två dagar.

Finalen spelades mot hemmaspelaren Niko Oksanen och det blev en poängsnål historia där varje slag kunde bli avgörande och Emanuel till slut vann med 213 poäng mot Oksanens blygsamma 180.
Kan du förstå att du är bäst i Europa?
– Nej… Jag har inte fattat vad som hänt. Jag menar, jag har knappt hunnit smälta att vi tog EM-guld med laget igår (torsdag). Den här påsken kommer jag komma ihåg ett bra tag framöver (skratt).
Kan du beskriva känslan i kroppen när sista slaget är klart och guldet är säkrat?
– Den är helt magisk. Det är nästan obeskrivligt, ren eufori och en jäkla lättnad på samma gång. Allt slit på vägen, all träning man lagt ner och all tid som krävts… Det lönade sig nu. Det är liksom svårt att sätta ord på vad man känner mer än bara ren glädje.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.