FOTO: MIKAEL SVENSSON

Konradsson: ”Varit helt galen hela dagen”

Handboll

Jesper Konradsson har hittat formen rejält under slutspelet och var efter kvartsfinalssegern mot Malmö överlycklig över chansen att återigen få spela inför sina hemmafans innan äventyret i Danmark väntar.

Att segern betydde mycket för Konradsson syntes i varje mål, varje pass och varje duell i försvarsspelet.

– Det är fruktansvärt skönt! Jag blev faktiskt lite påmind nyligen om att det här hade kunnat vara min sista hemmamatch för Alingsås och sedan dess har jag varit helt galen hela dagen. Jag var nästan lite överladdad!

Det syntes i första målet i matchen, när du gick på genombrott. Det kom ut lite i målvrålet där va?

– Haha, ja det gjorde ju det.

Varför vinner ni idag?

– Vi kämpar och slåss, får utvisningar mot oss men spelar fem mot sex på ett fantastiskt sätt. Första tio minuterna var det rock’n’roll åt båda hållen men sedan kommer Erik Pettersson in och tar några bollar samtidigt som vi får lite bättre träff än Malmö bakåt. Det ger oss lite andrum. Sedan kommer Frisk in och gör samma sak i andra, så ”Kocken” (Patrik Karlsson, målvaktstränare) sa att det här var hans vinst, haha.

Det här med att det kunde varit din sista hemmamatch – vad betyder det efter alla år i Alingsås att det inte blev så?

– Det hade varit fruktansvärt tråkigt att avsluta på ett dåligt sätt, att åka ur i kvartsfinal har vi inte gjort på länge och jag vill spela så många matcher som möjligt.

Din form i slutspelet har varit bra i samtliga matcher, vad säger du själv om den?

– Tycker vi som lag har höjt oss väldigt mycket sedan grundseriens avslutning, så det hänger väl ihop. Det är något extra som kommer till slutspelet. Man tänder till och gillar det helt enkelt. Man är laddad till alla matcher men det är svårt att sticka under stol med att det är extra laddat till slutspel.

Önskemotstånd i semin?

– Inget. Men kan vi få hemmafördel tar vi gärna det såklart.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.